Activiteiten

Op dit moment hebben we nog geen nieuw activiteit gepland. 

Van onze eigen avonden zullen we hier een kort bericht publiceren. Ook zullen we onder andere hier onze nieuwe activiteiten bekend maken.

Alle activiteiten vindt u in ons nieuwsblog. We proberen ook van elk activiteit een kort verslag te schrijven. Dit publiceren we via het nieuwsblog in de categorie ‘verslag activiteiten’.

15 juni 2018 – Energie-Event met Chris Stoffer en Carla Dik-Faber 

Afgelopen vrijdag 15 juni 2018 hield SGP-jongeren Elburg/Oldebroek een debatavond over de vraag hoe de Nederlandse energievoorziening eruit moet zien in 2050! Chris Stoffer (Tweede Kamerlid SGP) en Carla Dik-Faber (Tweede Kamerlid ChristenUnie) waren aanwezig om het debat met elkaar aan te gaan. Ook Gert Harm ten Bolscher was aanwezig, om ons het verhaal vanuit de praktijk te vertellen. Ten Bolscher is directeur van GEAS Energiewacht (energie service specialist).

Er waren leuke tegenstellingen te zien in het debat, bijvoorbeeld over de vraag welke soorten energie we in de toekomst zouden moeten gebruiken, en of bijvoorbeeld Thoriumenergie een optie zou kunnen zijn. De avond valt in zijn geheel terug te kijken via: https://www.facebook.com/sgpjelburgoldebroek/videos/2079728092308162/

Ook nam onze oprichter en voorzitter Tom de Nooijer na meer dan drie jaar afscheid van de commissie. We danken hem voor al zijn inspanningen de afgelopen drie jaar en wensen hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging als gemeenteraadslid in Oldebroek!

Ook deze avond was onmogelijk te organiseren zonder de financiële steun van alle sponsoren. Ook danken we Laurens van Heerde voor het maken van de foto’s!

20 oktober 2017 ~Politiek Café met Ybeltje Berckmoes ~

Gisteravond (20 oktober 2017) is er in ’t Huiken in Elburg een Poltiek Café gehouden met Ybeltje Berckmoes-Duindam (ex-Tweede Kamerlid VVD). Dit Politiek Café werd georganiseerd door SGP-jongeren Elburg/Oldebroek en CDJA Noord-West VeluweSarath Hamstra was de gespreksleider deze avond.

De avond begon met een opening van Matthijs Schuurman. Na de voorstelrondes hield Ybeltje een speech over haar tijd bij de VVD en waarom ze haar boek geschreven heeft. Sarath stelde haar vervolgens een aantal vragen, waarna de zaal met Ybeltje in gesprek ging. Er waren zeer veel vragen. Problemen werden gesignaleerd en samen werd er nagedacht over mogelijke oplossingen. De avond valt terug te kijken via de livestream: https://www.facebook.com/sgpjelburgoldebroek/videos/1959318651015774/

Aan het einde van de avond was er de mogelijkheid om het boek van Ybeltje te kopen. Ook hebben we tijdens de avond een boek verloot aan degene die de meest in het oog springende vraag bedacht. Journalist voor ThePostOnlineChris Aalberts was jurylid. Luc van Dijk ging er uiteindelijk met het boek vandoor!

Chris Aalberts heeft de hele avond getwitterd over het Politiek Café. Dit valt terug te zien op zijn twitteraccount (@chrisiserbij) of via de hashtag #Ybeltjetalk.

De foto’s in het fotoverslag hieronder (behalve de laatste vijf bij de borrel) zijn gemaakt door Laurens van Heerde! Tag je vrienden!

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd Politiek Café!

23 juni 2017 ~ In gesprek met Kees van der Staaij over de vraag: Is de islam een bedreiging voor Nederland?

Fotoverslag: SGP-jongeren Elburg/Oldebroek in gesprek met Kees van der Staaij over de islam!

Gisteravond hebben we als SGP-jongeren Elburg/Oldebroek een politiek-inhoudelijke activiteit georganiseerd over de islam. Gast en spreker deze avond was Kees van der Staaij (fractievoorzitter SGP in de Tweede Kamer). Na de opening van Jan Krooneman werd er gedebatteerd met de zaal over een aantal stellingen met betrekking tot de islam. Na een korte discussie (in een Lagerhuis-setting) heeft Van der Staaij een pitch gegeven over de desbetreffende stelling met daarin de visie van de SGP. Na de pauze was er een vraaggesprek en vrij debat over dit onderwerp, waarbij het nodige politieke vuurwerk ontstond! Achteraf was er volop de mogelijkheid om gezellig na te borrelen over het onderwerp!

Als organisatie zijn we zeer blij dat we de zaal bomvol hebben gekregen! Er moesten veel mensen staan, maar uiteindelijk hebben de circa 100 aanwezigen toch een plek kunnen krijgen! We vonden het belangrijk dat er ook over dit (controversiële) onderwerp gesproken wordt. We zijn zeer tevreden over het inhoudelijke debat!

Ben je er niet bij geweest, en wil je de avond toch graag terugkijken? Dat kan! Kijk deel 1 terug via https://www.facebook.com/sgpjelburgoldebroek/videos/1905237319757241/ en deel 2 via https://www.facebook.com/sgpjelburgoldebroek/videos/1905272039753769/.

De foto’s die tijdens de avond gemaakt zijn door Laurens van Heerde zijn hier te vinden.

Tot slot willen we alle sponsoren, en Laurens van Heerde voor de foto’s, bedanken voor hun steun. De sponsoren van onze avond zijn te vinden bij ‘sponsoren’ via het menu.

20 mei 2016 ~ Debatavond Vol=Vol? ~

We kijken terug op een zeer geslaagde, eerste, avond van SGP-jongeren Elburg/Oldebroek gisteren (20-05-2016)!
Met een prachtige opkomst van bijna 60 man hebben we het gehad over de vluchtelingencrisis. Zit Nederland vol? Hoeveel vluchtelingen kunnen we nog aan?

Elbert Dijkgraaf (Tweede Kamerlid SGP) en Anneke Wezel (Eerste Kamerlid SP) hebben een pitch gegeven over dit onderwerp en zijn na de pauze het debat met elkaar aangegaan. Ook gingen zij in gesprek met de zaal. Dat gebeurde door een aantal stevige stellingen en vragen. De avond valt via deze twee links terug te luisteren:

Deel 1:https://www.facebook.com/sgpjelburgoldebroek/videos/1711991539081821/
Deel 2:https://www.facebook.com/sgpjelburgoldebroek/videos/1712030649077910/

Verder zijn diverse mensen bedankt en heeft onze voorzitter Tom de Nooijer een pitch gegeven over SGP-jongeren Elburg/Oldebroek.

Als bestuur zijn we dankbaar dat we zo’n mooie avond mochten hebben. We danken alle aanwezigen voor hun komst en we zien uit naar de volgende avond. Blijf ons volgen!