Afscheidscolumn van oud-voorzitter Tom de Nooijer

Afscheidscolumn van voorzitter Tom de Nooijer

Aan alles komt een tijd, zo ook bij mij als voorzitter van SGP-jongeren Elburg/Oldebroek. Het begon in de zomer van 2015, toen ik een mailtje stuurde naar de landelijke SGP-jongeren met de vraag of hier in de regio iets georganiseerd kon worden voor jongeren. Ik stuurde al snel daarna een mail naar alle SGP-jongeren in de gemeente Elburg en Oldebroek, en een maand later zat ik met 4 andere lokale jongeren om tafel, die net als mij kansen zagen. Gemotiveerd als we waren dachten we uit wat we nu precies wilden gaan doen, en na een aantal keer samenkomen besloten we in het najaar ook daadwerkelijk een commissie op te richten.

En nu is het de zomer van 2018, drie jaar later. We hebben ontzettend veel avonden georganiseerd voor jongeren, we staken de handen uit de mouwen en waren maatschappelijk actief, lieten van ons horen in de krant, schreven columns, gaven gastlessen op scholen en JV’s, organiseerden bussen naar de SGP-jongerendagen en nog veel meer.

Bijzonder trots ben ik op de islamavond met Kees van der Staaij die we vorig jaar rond deze tijd hielden. Na landelijke ophef wisten we 100 jongeren op een snikhete avond in Molen de Hoop te krijgen in Oldebroek. Ook ben ik trots op de jongerencampagne die we bij de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar hebben gevoerd. Met eigen speerpunten, jongerenkandidaat, columns, campagnevideo, flyer(acties) hebben we een boodschap voor christelijke politiek over kunnen brengen aan jongeren.

Terugkijkende op al deze activiteiten, kan ik zeggen dat het drie geslaagde jaren waren. Bij elke activiteit wisten we nieuwe jongeren te bereiken met onze boodschap. Ons ledenaantal groeide enorm, steeds meer mensen volgden ons op social media en regelmatig zochten veel jongeren ons op. Daar deden we het voor.

SGP-jongeren Elburg/Oldebroek is voor mij het begin geweest van mijn politieke leven. Ik heb er ontzettend veel geleerd, vrienden gemaakt en nieuwe mensen leren kennen. Omdat ik door voorkeurstemmen de gemeenteraad van Oldebroek ben ingestemd, is het voor mij tijd om te stoppen. Ik ben ontzettend blij dat er een enorm gedreven en enthousiaste opvolger voor mij is, die onverminderd door zal gaan met de commissie.

Jan en alle anderen, bedankt voor de mooie jaren, en ga ervoor!

Adieu!

Tom de Nooijer

De overdracht van de voorzittershamer van Tom aan Jan