Onze commissie

Onze commissie bestaat momenteel uit vijf jongeren. Hieronder stellen we ons even kort aan u voor.

Jan van Hattem ~ Voorzitter ~

Mijn naam is Jan van Hattem en ik ben geboren op 27 juni 1999. Ik woon in Doornspijk en studeer Accountancy aan Nyenrode. Dit betreft een deeltijdstudie en dus ben ik een aantal dagen per week werkzaam op een accountantskantoor. Vanaf april 2016 was ik algemeen bestuurslid van de SGPJ commissie Elburg/Oldebroek. In de loop van 2017 ben ik vice-voorzitter en penningmeester van onze commissie geworden. Vanaf juni 2018 ben ik voorzitter.

Het volgen van  de politiek spreekt mij erg aan. Waarom eigenlijk? De politiek heeft natuurlijk allereerst het doel om maatschappelijke problemen en onrust uit de weg te ruimen. Het gaat dus om actuele en meestal ook aansprekende onderwerpen waar je zelf mee te maken hebt, of kunt krijgen. Daarnaast vind ik het boeiend om naar een debat te kijken waarbij twee mensen, met vaak een totaal verschillende visie, toch op bepaalde terreinen een compromis kunnen sluiten.

Om in de plaatselijke SGP-jongeren commissie te zitten vind ik ontzettend leuk. Je leert niet alleen mensen kennen, maar leert zelf ook nadenken over allerlei (Bijbelse) aspecten waar de SGP voor staat. Het belangrijkste motief is wel het bevorderen van politieke interesse onder jongeren, ook plaatselijk! Vaak wordt namelijk het politieke belang onderschat, maar zeker in een tijd waarin seculiere visies de overhand dreigen te krijgen, is het erg belangrijk om ons als jongeren van een christelijke partij te laten horen! Daarom: kies je politieke kleur, bezoek onze avonden en word gewoon lid!

Robert Braskamp ~ Secretaris ~
Robert Braskamp en woonachtig in Amsterdam en ’t Harde. In Amsterdam woon ik op kamers, en studeer ik rechtsgeleerdheid aan de UvA. Thuis in ’t Harde ben ik secretaris van de SGP-jongeren Elburg/Oldebroek. Ik ben lid van de SGP-jongeren, om zo mede mogelijk te maken dat er ook in de politiek een eigen en betrouwbaar christelijk geluid gehoord wordt, en om zo onze waarden te verspreiden.

Benieuwd hoe? Lees bijvoorbeeld eens mijn columns op deze  website.

Justin Meijberg ~Vicevoorzitter~
Ik ben Justin Meijberg, woonachtig in Wezep en geboren op 13 oktober 1997. Ik studeer Accountmanagement aan het mbo in Zwolle.

Ik ben politiek actief geworden bij de SGPJ, omdat ik het belangrijk vind om mij in te zetten voor de belangen van de de jongeren in de gemeente Elburg en Oldebroek.
Het lijkt dat de politiek ver van je afstaat, maar als je actief wordt binnen een politieke jongeren organisatie bouw je vaak snel een netwerk op dat rijkt tot in Den-Haag. Lijkt het jou ook leuk om politiek actief te worden, of heb je ideeën voor onze commissie dan kan je altijd contact met mij of één van de andere bestuursleden opnemen.

Martijn Witteveen ~Penningmeester~
Mijn naam is Martijn Witteveen. Ik ben 18 jaar oud en woon in Doornspijk.
Sinds kort ben ik actief geworden bij de SGP jongerenvereniging van Elburg-Oldebroek. Het
lijkt me een mooie kans om jongeren in de gemeente Elburg en Oldebroek te betrekken bij
de SGP! De politiek vond ik altijd al interessant en actueel, echter wist ik niet wat er altijd
achter de schermen plaatsvond. Als ik bijvoorbeeld iets in het nieuws lees over bijvoorbeeld
een actie van een politieke partij, dan is het natuurlijk al boeiend om te zien hoe dat
eruitziet. Maar dat is de buitenkant. Het lijkt mij heel interessant om te kijken wat er nou
daadwerkelijk in een politieke partij achter de schermen plaatsvindt. Daarom heb ik besloten
om actief te worden voor de SGP jongerenvereniging. Ik hoop bij de SGP jongerenvereniging
een mooie tijd tegemoet te gaan om jongeren in de gemeente Elburg en Oldebroek te
betrekken bij de christelijke politiek van de SGP!

Deze website wordt beheerd door Jan van Hattem. Voor vragen en/of opmerkingen over deze website kunt u contact opnemen.