Onze commissie

Onze commissie bestaat momenteel uit vijf jongeren. Hieronder stellen we ons even kort aan u voor.

Tom de Nooijer

Tom de Nooijer ~ Voorzitter ~
Ik ben Tom de Nooijer, woon in Oldebroek en ga doordeweeks naar school in Elburg waar ik het VWO doe. Ik ben actief bij SGPJ,omdat ik het belangrijk vind om jongeren lokaal te betrekken bij de christelijke politiek van de SGPJ. Als voorzitter van deze lokale commissie hoop ik, samen met het bestuur en de leden, mooie avonden te organiseren met bekende sprekers, stukken te schrijven over lokale politiek en vooral nog meer jongeren te overtuigen van de belangrijke boodschap van SGPJ.

Robert Braskamp

Robert Braskamp ~ Secretaris ~
Robert Braskamp en woonachtig in Amsterdam en ’t Harde. In Amsterdam woon ik op kamers, en studeer ik rechtsgeleerdheid aan de UvA. Thuis in ’t Harde ben ik secretaris van de SGP-jongeren Elburg/Oldebroek. Ik ben lid van de SGP-jongeren, om zo mede mogelijk te maken dat er ook in de politiek een eigen en betrouwbaar christelijk geluid gehoord wordt, en om zo onze waarden te verspreiden.

Benieuwd hoe? Lees bijvoorbeeld eens mijn columns op deze  website.

Jan van Hattem

Jan van Hattem ~ Vice-voorzitter en penningmeester ~
Mijn naam is Jan van Hattem en ik ben geboren op 27 juni 1999. Ik woon in Doornspijk en studeer Accountancy aan Nyenrode. Dit betreft een deeltijdstudie en dus ben ik een aantal dagen per week werkzaam op een accountantskantoor. Vanaf april 2016 was ik algemeen bestuurslid van de SGPJ commissie Elburg/Oldebroek. Inmiddels ben ik vice-voorzitter en penningmeester van onze commissie.

Het volgen van  de politiek spreekt mij erg aan. Waarom eigenlijk? De politiek heeft natuurlijk allereerst het doel om maatschappelijke problemen en onrust uit de weg te ruimen. Het gaat dus om actuele en meestal ook aansprekende onderwerpen waar je zelf mee te maken hebt, of kunt krijgen. Daarnaast vind ik het boeiend om naar een debat te kijken waarbij twee mensen, met vaak een totaal verschillende visie, toch op bepaalde terreinen een compromis kunnen sluiten.

Om in de plaatselijke SGP-jongeren commissie te zitten vind ik ontzettend leuk. Je leert niet alleen mensen kennen, maar leert zelf ook nadenken over allerlei (Bijbelse) aspecten waar de SGP voor staat. Het belangrijkste motief is wel het bevorderen van politieke interesse onder jongeren, ook plaatselijk! Vaak wordt namelijk het politieke belang onderschat, maar zeker in een tijd waarin seculiere visies de overhand dreigen te krijgen, is het erg belangrijk om ons als jongeren van een christelijke partij te laten horen! Daarom: kies je politieke kleur, bezoek onze avonden en word gewoon lid!

Maaike Wielink

Maaike Wielink ~Algemeen Bestuurslid~
Ik ben Maaike Wielink en ben sinds eind november 2016 bestuurslid van SGPJ-jongeren Elburg/Oldebroek. Ik woon in Kamperveen en ben 14 jaar. Onderwijs volg ik op de Pieter Zandt sg. in het vierde jaar van het vwo.

Ik heb gekozen voor de SGP-jongeren, omdat ik de politiek onder jongeren wil brengen, want politiek lijkt misschien een ver-van-je-bed-show, maar dat is het absoluut niet. Maar dat is niet het enige, ook qua standpunten sta ik achter de SGPJ. Ze verdedigen bijvoorbeeld het leven, daar wordt veel tegenaangeschopt tegenwoordig. Denk aan euthansie en abortus. Ook wil ik de SGP(J) steunen en op deze manier kan dat.

Dus, wil je meer betrokken raken bij de politiek? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

Justin Meijberg

Justin Meijberg ~Algemeen Bestuurslid~
Ik ben Justin Meijberg, woonachtig in Wezep en geboren op 13 oktober 1997. Ik studeer Accountmanagement aan het mbo in Zwolle.

Ik ben politiek actief geworden bij de SGPJ, omdat ik het belangrijk vind om mij in te zetten voor de belangen van de de jongeren in de gemeente Elburg en Oldebroek.
Het lijkt dat de politiek ver van je afstaat, maar als je actief wordt binnen een politieke jongeren organisatie bouw je vaak snel een netwerk op dat rijkt tot in Den-Haag. Lijkt het jou ook leuk om politiek actief te worden, of heb je ideeën voor onze commissie dan kan je altijd contact met mij of één van de andere bestuursleden opnemen.

 

Deze website wordt beheerd door Jan van Hattem. Voor vragen en/of opmerkingen over deze website kunt u contact opnemen.