Terugblik op een mooie campagne- en verkiezingstijd

De verkiezingen zijn achter de rug. De campagnetijd is dus ook voorbij. We laten hierbij een intensieve periode achter ons, maar we gaan als commissie de komende periode even actief door voor jullie!

In de gemeente Elburg mogen we tevreden zijn met het behouden van de drie SGP-zetels. De uitslagenavond was lang spannend, maar gelukkig had de SGP toch genoeg stemmen om ook de komende vier jaar met drie personen zich vanuit de gemeenteraad in te zetten voor christelijke politiek! De ChristenUnie (CU) heeft in de gemeente Elburg ten koste van D66 een zetel gewonnen. Wat ons betreft mogen we blij en vooral dankbaar zijn op dit mooie verkiezingsresultaat.

Onze jongerenkandidaat is (mede dankzij jouw stem) gekozen met voorkeursstemmen in de gemeenteraad van Oldebroek. Hij gaat de komende vier jaar ons jongerengeluid laten horen. In de gemeente Oldebroek behoudt de SGP vier zetels. Echter, de vorige periode was de vierde zetel een restzetel die samen was gewonnen met de CU, terwijl het nu een ‘eigen restzetel’ is geworden van de SGP! Ook heeft de SGP absolute stemmenwinst geboekt in Oldebroek én is van derde grootste partij naar tweede partij gegroeid. Ook in Oldebroek heeft de CU een zetel mogen winnen. Deze zetel is ingenomen ten koste van een zetel van Algemeen Belang Oldebroek.

Al met al een fantastische uitslag in onze gemeentes!

Nu de campagne voorbij is breekt een nieuwe periode aan. En dat is altijd leuk! De komende periode willen we weer avonden voor jullie organiseren. Avonden met leuke sprekers, interessante thema’s waarin we nadenken over politiek. Avonden waarin gezelligheid ook een plaats heeft. Verfrissende ideeën zijn altijd welkom. Je weet ons te vinden!

Wil je nog eens zien hoe we campagne hebben gevoerd? Bekijk nog eens de campagnerubriek.

Jan van Hattem

De verkiezingsuitslag in Elburg na zetelverdeling