Verslag 20 oktober: Avond met Ybeltje Berckmoes-Duindam

Verslag Politiek Café met Ybeltje Berckmoes!

Gisteravond is er in ’t Huiken in Elburg een Poltiek Café gehouden met Ybeltje Berckmoes-Duindam (ex-Tweede Kamerlid VVD). Dit Politiek Café werd georganiseerd door SGP-jongeren Elburg/Oldebroek en CDJA Noord-West VeluweSarath Hamstra was de gespreksleider deze avond.

De avond begon met een opening van Matthijs Schuurman. Na de voorstelrondes hield Ybeltje een speech over haar tijd bij de VVD en waarom ze haar boek geschreven heeft. Sarath stelde haar vervolgens een aantal vragen, waarna de zaal met Ybeltje in gesprek ging. Er waren zeer veel vragen. Problemen werden gesignaleerd en samen werd er nagedacht over mogelijke oplossingen. De avond valt terug te kijken via de livestream: https://www.facebook.com/sgpjelburgoldebroek/videos/1959318651015774/

Aan het einde van de avond was er de mogelijkheid om het boek van Ybeltje te kopen. Ook hebben we tijdens de avond een boek verloot aan degene die de meest in het oog springende vraag bedacht. Journalist voor ThePostOnlineChris Aalberts was jurylid. Luc van Dijk ging er uiteindelijk met het boek vandoor!

Chris Aalberts heeft de hele avond getwitterd over het Politiek Café. Dit valt terug te zien op zijn twitteraccount (@chrisiserbij) of via de hashtag #Ybeltjetalk.

De foto’s in het fotoverslag hieronder (behalve de laatste vijf bij de borrel) zijn gemaakt door Laurens van Heerde! Tag je vrienden!

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd Politiek Café!

Bekijk hier de foto’s van deze avond.