Verslag 23 juni: In gesprek met Kees van der Staaij over de islam

Gisteravond hebben we als SGP-jongeren Elburg/Oldebroek een politiek-inhoudelijke activiteit georganiseerd over de islam. Gast en spreker deze avond was Kees van der Staaij (fractievoorzitter SGP in de Tweede Kamer). Na de opening van Jan Krooneman werd er gedebatteerd met de zaal over een aantal stellingen met betrekking tot de islam. Na een korte discussie (in een Lagerhuis-setting) heeft Van der Staaij een pitch gegeven over de desbetreffende stelling met daarin de visie van de SGP. Na de pauze was er een vraaggesprek en vrij debat over dit onderwerp, waarbij het nodige politieke vuurwerk ontstond! Achteraf was er volop de mogelijkheid om gezellig na te borrelen over het onderwerp!

Als organisatie zijn we zeer blij dat we de zaal bomvol hebben gekregen! Er moesten veel mensen staan, maar uiteindelijk hebben de circa 100 aanwezigen toch een plek kunnen krijgen! We vonden het belangrijk dat er ook over dit (controversiële) onderwerp gesproken wordt. We zijn zeer tevreden over het inhoudelijke debat!

Ben je er niet bij geweest, en wil je de avond toch graag terugkijken? Dat kan! Kijk deel 1 terug via https://www.facebook.com/sgpjelburgoldebroek/videos/1905237319757241/ en deel 2 via https://www.facebook.com/sgpjelburgoldebroek/videos/1905272039753769/.

Later  zal er nog een video online komen met enkele reacties van bezoekers die bij het debat aanwezig waren!

De foto’s die tijdens de avond gemaakt zijn door Laurens van Heerde zijn hier te vinden.

Tot slot willen we alle sponsoren, en Laurens van Heerde voor de foto’s, hartelijk bedanken voor hun steun.